چای ماسالا دارای مزایای پزشکی فوق العاده می باشد و یک فنجان چای ماسالا در روز کافی است تا شما را سالم و دور از بیماری ها نگه دارد. این نوشیدنی ترکیبی از بسیاری مواد تشکیل دهنده، از جمله زنجبیل، هل، دارچین، میخک و فلفل سیاه است. این نوشیدنی ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و با کالری کمتر از 100، میتوانید بدون نگرانی آن را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید و لذت ببرید. هنگامی که بدون شیر یا شکر مصرف شو، دارای صفر درصد چربی است. برخلاف چای معمولی که با آب درست میشود، در تهیهی چای ماسالا هم از آب گرم و هم شیر گرم استفاده میشود. همچنین برخی افراد ترجیح میدهند که چای را بهصورت شیرین بنوشند.
محصولات مرتبط
خواص چای ماسالا و مزایا و عوارض جانبی چای ماسالا
ریشه چای ماسالا در هند است و دارای مزایای پزشکی فوق العاده می باشد و یک فنجان چای ماسالا در روز کافی است تا شما را سالم و دور از بیماری ها نگه دارد. این نوشیدنی ترکیبی از بسیاری مواد تشکیل دهنده، از جمله زنجبیل، هل، دارچین، میخک و فلفل سیاه است. اگر چه ممکن است دستورالعمل های زیادی از این چای وجود داشته باشد، اما مواد اولیه مشابه هم هستند ، شما میتوانید به سلیقه خود برخی از ترکیبات را کم و یا اضافه کنید.
ارزش غذایی و خواص تغذیه ای چای ماسالا:
این نوشیدنی ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و با کالری کمتر از 100، میتوانید بدون نگرانی آن را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید و لذت ببرید. هنگامی که بدون شیر یا شکر مصرف شو، دارای صفر درصد چربی است، بنابراین به همه افراد در تمامی سنین توصیه میشود.
همچنین ثابت شده است که در کاهش وزن موثر است. اگر به دنبال کالری مناسب روزانه هستید، این چای را به رژیم خود بیفزایید.
چای ماسالا عطر و طعم فوق العاده ای دارد و با کمتر از 100 کالری مسیر مناسبی برای تناسب اندام است. همچنین طرز تهیه آن بسیار آسان است.همه کاری که باید انجام دهید این است که مقداری میخک، هل و دارچین را در یک کاسه آسیاب کنبد.
سپس مقداری زنجبیل، فلفل سیاه و آب جوش را به آن بیفزایید. سپس روی اجاق گاز قرار دهید و اجازه دهید حدود 5 دقیقه بماند.
بعد مقدار بسیار کمی شیر و شکر اضافه نمایید و زمانی که به جوش امد چای سیاه را بیفزایید. هم اکنون میتوانید از این چای استفاده کنید و از مزایای آن بهره ببرید.
مزایای سلامتی چای ماسالا:
1. جلوگیری از سرماخوردگی و گرفتگی بینی:
خواص ضد التهابی، ضد قارچی و ضد باکتریایی چای ماسالا از سرماخوردگی و گرفتگی بینی جلوگیری میکند. میخک و زنجبیل، سرفه را بهبود میبخشد و یک لیوان چای ماسالا در روز مطمئنا شما را قوی و دور از سرماخوردگی نگه میدارد بهترین کار این است که آن را داغ بنوشید.
اگر سرماخورده اید یک لیوان چای ماسالا کمک خواهد کرد تا هر چه زودتر احساس بهتری داشته باشید.
2. خواص ضد التهابی چای ماسالا:
تمام ادویه های که در این نوشیدنی مورد استفاده قرار میگیرند، با هم تاثیرات زیاد و فوق العاده ای را برای بدن دارند. خواص ضد التهابی چای ماسالا بیشتر از زنجبیل است. مطالعات نشان می دهد که زنجبیل تاثیر مثبتی بر کاهش بدن دارد.
میخک یکی دیگر از عناصری است که خواص مشابه دارد.
3. چای ماسالا تقویت کننده و تامین انرژی:
چای سیاه جزو عناصر اصلی چای ماسالا است:
کافئین موجود در آن انرژی شما را افزایش میدهد. در حالیکه کافئین به تنهایی و مقادیر بیش از حد برخی اثرات منفی را دارد، دیگر مواد تشکیل دهنده چای ماسالا باعث تعادل آن خواهند شد.
ادویه ها و ترکیب آنها با چای سیاه انرژی متعادلی را آزاد می کند که نیاز شما برای روز را تامین خواهند کرد. این چای یک طبیعی و سالم است که میتوانید بدون هیچ مشکل و نگرانی مصرف کنید.
4. چای ماسالا برای تقویت سیستم ایمنی بدن:
این چای برای سیستم ایمنی بدن شما بسیار مفید است. میخک و دارچین بدنتان را قویتر میکند. یک خط دفاعی در بدن ایجاد میکند و اجازه نمیدهد عفونت ها از آن عبور کنند.
کیفیت دارویی این نوشیدنی خوشمزه آن را به یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها تبدیل کرده است.
5. چای ماسالا برای کمک به هضم:
ادویه های موجود در چای ماسالا بویژه میخک، به روند هضم کمک میکند. زمانی که زنجبیل به این مخلوط اضافه میشود، اثرات دارویی آن بیشتر خواهد شد، که اثر آرام بخشی و طراوت بر روی بدن دارد.
همچنین هل، که در این ترکیب وجود دارد تولید بزاق را افزایش میدهد که خود نیز به روند هضم کمک خواهد کرد.
6. خواص آنتی اکسیدانی چای ماسالا:
همانطور که گفته شد، پایه چای ماسالا، چای سیاه است. خواص ضد اکسیدانی بسیار قوی دارد. هل و میخک موجود در آن نیز باعث کاهش سطح کلسترول میشود و به نوبه خود مقدار کلسترول خوب را افزایش میدهد.
این اتفاق باعث کاهش تشکیل پلاک میشود که عامل انسداد ناشی از بیماری های قلبی است.
این ادویه ها به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک میکنند.
7. کنترل فشار خون با چای ماسالا:
چای ماسالا همچنین میتواند با مشکلات مربوط به خون مقابله کند، اگر دچار نوسان فشار خون هستید، چای ماسالا میتواند راه حل مناسبی باشد. اثر تاخیری روی خون دارد به همین دلیل فشار خون بالا را درمان میکند.
کمک میکند تا گرد خون در بدن تنظیم شود و مانع نوسانات در فشار خون میشود.
8.پیشگیری از سرطان با چای ماسالا:
تحقیقات نشان داده است که خواص آنتی اکسیدانی چای ماسالا می تواند به جلوگیری از سرطان کمک کند. زنجبیل دارچین و هل خواص دارویی برای پیشگیری از سرطان دارند. سلول های سرطانی زمانی تشکیل می دهند که تعدادی از سلول های سالم و DNA آسیب ببینند.
این اتفاق با مصرف چای ماسالا بهبود می یابد.
9. چای ماسالا برای بهبود متابولیسم بدن:
متابولیسم سریع برای بدن سالم بسیار مهم و مناسب است. این نشانه ای است که تمام اندام های بدن به خوبی کار می کنند.
مهمتر از همه نشان می دهد که از غذا به خوبی هضم شده است و این برای عملکرد بدن بسیار مهم است کل پروسه هضم با مصرف چای ماسالا به صورت روزانه بهبود می یابد و این مطمئنا سوخت و ساز بدن در یک مدت زمان کوتاه را افزایش می دهد.
10. چای ماسالا مانع از نفخ شکم:
به دلیل رژیم غذایی ضعیف مواد غذایی که همیشه میخوریم به راحتی قابل هضم نیستند. ترکیبات چای ماسالا به روند هضم کمک خواهند کرد.
این نوشیدنی که خواص کامل آن را در بخش سلامت نمناک می خوانید با افزایش حجم از نفوذ هوا یا آب به داخل معده جلوگیری می کند که این موجب کاهش نفخ می شود به عبارت دیگر مصرف دو فنجان چای ماسالا هر روز می تواند به کاهش چند کیلوگرم وزن کمک کند.
بنابراین برای کم کردن وزن توصیه می شود.
11. چای ماسالا برای کاهش گرفتگی های قاعدگی:
یکی از مزیت های کمتر شناخته شده چای ماسالا این است که یکی از راه های طبیعی و موثر برای مبارزه با گرفتگی ناشی از دوران قاعدگی است. اکثر زنان در طی دوران قاعدگی از گرفتگی شدید رنج می برند.
عناصر موجود در چای ماسالا اثرات آرامبخش روی اعصاب و عضلات دارند. خواص ضد التهابی ادویه های مختلف موجود در این چای به کاهش درد کمک میکنند.
کاهش گرفتگی های قاعدگی با چای ماسالا
12. چای ماسالا برای پیشگیری از دیابت:
یکی از شایع ترین بیماری های امروزه در دنیا دیابت است. عاقلانه است که با روش های پیشگیرانه از آن جلوگیری کنیم.
مواد تشکیل دهنده چای ماسالا دارای خواصی هستند که به کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک می کنند، حساسیت به انسولین در بدن را افزایش می دهند، همچنین سطح قند خون را کاهش می دهند و بدن بعد از مصرف چای ماسالا در دفع قند بهتر عمل می کند.
13. چای ماسالا برای کمک به کاهش وزن:
چای ماسالا ممکن است به جلوگیری از افزایش وزن کمک کند و از طریق چندین مورد باعث کاهش چربی در بدن شود. اول اینکه چای ماسالا به طور کلی با شیر گاو یا شیر سویا آماده می شود که هر دو منبع خوبی از پروتئین هستند. پروتئین مواد غذایی شناخته شده ای است که به کاهش گرسنگی کمک می کند و احساسات پر بودن را تحریک میکند. بنابراین چای ماسالا احتمالا در کاهش گرسنگی و پیشگیری از خوردن زیاد در روز بعد موثر خواهد بود.
حتی ممکن خواهد بود به عنوان یک میان وعده نیز مفید باشد.
تحقیقات همچنین نشان می دهد که ترکیبات موجود در نوعی از چای سیاه که برای چای ماسالا استفاده می شود ممکن است باعث شکست چربی ها و کاهش تعداد کالری که بدن از مواد غذایی جذب می کند، شود.
علاوه بر این یک مطالعه با کیفیت بالا نشان داد که نوشیدن 3 فنجان چای سیاه در روز می تواند مانع از افزایش وزن ناخواسته یا افزایش چربی شکم شود با این حال قابل توجه است که این اثرات تنها در کوتاه مدت ممکن است عمل نکند و نیاز به کمی زمان دارد.
در نهایت مطالعات حیوانی نشان می دهد که مصرف فلفل سیاه می تواند از تجمع چربی در بدن جلوگیری کند. هرچند که هنوز مشخص نیست این نتایج در مورد انسان صدق می کند یا خیر، با این حال اگر شما از چای ماسالا استفاده می کنید مراقب باشید که مصرف شکر خود را محدود کنید.
چای تهیه شده با شیر حدود 60 کالری دارد در حالی که چای لاتین تهیه شده در خانه ممکن است حاوی 80 کالری باشد. مقدار کمی چربی دارد که ممکن است تا 180 کالری داشته باشد.
استفاده ها از چای ماسالا:
تهیه چای ماسالا بسیار آسان است ،می توانید پودر آن را در بیشتر فروشگاههای بزرگ پیدا بکنید، یا همیشه می توانید مواد اولیه آن را در منزل داشته باشید. مزایای سلامتی آن به شما این امکان را می دهد تا بین وعده های غذایی خود مصرف کنید.
طعم های معطر برای هر فردی متفاوت و لذت بخش است، در صورت مصرف چای ماسالا در زمان طولانی هضم، قند خون و وزن و سلامت کلی شما بهبود می یابد.
چای ماسالا نه تنها عامل پیشگیری از سرطان و دیابت است، بلکه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از بیماری های عفونی نیز می شود.
عوارض جانبی و آلرژی های چای ماسالا:
در حالیکه چای ماسالا حاوی مقدار زیادی مزایا می باشد، اما مانند همه مواد غذایی دیگر باید آن را در حد تعادل مصرف کنیم. با چای سیاه که به عنوان پایه در نظر گرفته می شود و دارای کافئین است ممکن است مصرف مقدار زیاد آن تأثیر منفی بر بدن داشته باشد و ممکن است منجر به حالت تهوع و بی حسی در بدن شود.
از آنجا که بسیاری از ادویه جات موجود در چای ماسالا متفاوت است، بهتر است زنان باردار از خوردن آن اجتناب کنند. هنگامی که مواد تشکیل دهنده آن بیش از حد مصرف شود باعث عدم تعادل هورمونی در بدن می شود.
چگونه در خانه چای ماسالا را تهیه کنیم؟
پیش از این در آشپزخونه نمناک و در واقع در بخش آشپزی نمناک طرز تهیه چای ماسالا را به طور کامل آموزش دادیم ولی بازهم برای یاداوری باید بگوییم که این فقط نیاز به چند تا مواد تشکیل دهنده دارد و شما می توانید در دستورالعمل های مختلف را برای آن دنبال کنید و آن را در یخچال ذخیره کنید.
مواد لازم:
- 20 دانه فلفل سیاه
- 5 عدد میخک
- 5 هل سبز
- یک عدد دارچین
- پنج فنجان آب
- 5 قاشق غذاخوری چای سیاه
- 10 سانتی متر از ریشه زنجبیل تازه
فلفل سیاه، میخک، هل، دارچین را در حرارت بسیار کم به مدت 2 دقیقه روی گاز قرار دهید و سپس از آن خارج کنید و اجازه دهید تا خنک شود.
سپس آنها را در یک ظرف بزرگ بریزید و با آب و زنجبیل ترکیب کنید.
در آن را بگذارید و اجازه دهید 20 دقیقه بماند.
از جوشاندن بیش از حد آن اجتناب کنید، زیرا باعث می شود که ادویه ها تلخ شوند.
چای سیاه را نیز از حرارت بردارید و سپس آن را میل کنید.
دوز مصرفی ایمن چای ماسالا :
در حال حاضر هیچ مطالعه دقیقی در مورد این که هر فرد به طور متوسط به چه مقدار چای ماسالا در روز نیاز دارد در دست نیست اما بدانید که در مصرف آن زیاده روی نکنید و حد تعادل را داشته باشید، اکثر مطالعات بر مزایای منحصر به فرد این چایی تمرکز می کنند و برای مقدار واقعی آن هیچ چیزی در دسترس نیست.
فقط باید توجه داشته باشید که این چای حاوی کافئین است که برای برخی افراد می تواند مضر یا حساس باشد. انتظار می رود که هر فنجان چای ماسالا حدود 25 میلی گرم کافئین داشته باشد که این نصف دوز کافئین توصیه شده در طول روز است.
با توجه به محتوای زنجبیل چای افراد مبتلا به فشار خون یا قند خون پایین، باید از مصرف آن اجتناب کنند یا مصرف آن را در پایین ترین محدوده انجام دهند.
افرادی که تحمل لاکتوز را ندارند می توانند به جای شیر از آب استفاده کنند.
چای ماسالا، طرز تهیه خانگی و خواص آن
در بسیاری از نقاط دنیا چای نوشیدنیای شناختهشده است. در کشورهای غربی، کلمهی «چای هندی» بیشتر به یک نوشیدنی خوشعطر و خوشمزه اطلاق میشود که به چای ماسالا معروف است. علاوهبراین، چای ماسالا برای سلامت قلب، هضم غذا، کنترل قندخون و خیلی موارد دیگر مفید است. در این مقاله میتوانید با چای ماسالا، خواص و فواید آن بیشتر آشنا شوید.
چای ماسالا چیست؟
چای ماسالا نوعی نوشیدنی شیرین و تند با عطر خاص است. مهم نیست اهل کجا و یا چه کشوری هستید، شما میتوانید این نوشیدنی خوشعطر را که به چای ماسالا معروف است در هر جای دنیا پیدا کنید و بخورید.
ترکیبات چای ماسالا
ترکیبات چای ماسالا شامل چای سیاه، زنجبیل و برخی ادویههای دیگر میشود. معروفترین ادویهای که در این چای استفاده میشود، شامل هل، دارچین، رازیانه و فلفل سیاه است. همچنین گاهیاوقات از بادیان خَتایی یا انیسون ستارهای، دانهی گشنیز و فلفل قرمز برای افزودن یک طعم متفاوت استفاده میشود.
برخلاف چای معمولی که با آب درست میشود، در تهیهی چای ماسالا هم از آب گرم و هم شیر گرم استفاده میشود. همچنین برخی افراد ترجیح میدهند که چای را بهصورت شیرین بنوشند.
چای لاته (Latte) یکی از انواع چای است که محبوبیت زیادی هم دارد. این چای با مقداری چای ماسالا و اندکی شیر تهیه میشود. البته مقدار شیر در این نوی چای کمی بیشتر از چای هندی سنتی است.
چای ماسالا در اکثر کافهها سرو میشود، اما روش تهیه آن بسیار ساده است و میتوانید با خرید بستههای چای آماده یا چای کیسهای بهراحتی در منزل نیز این نوشیدنی خوشمزه را درست کنید. این چای خوشمزه خواص زیادی دارد که نمیتوان آن را نادیده گرفت.
خلاصه: چای ماسالا یک چای سنتی است که در هند سرو میشود. در تهیه این چای از چای سیاه، شیر و انواع ادویهها استفاده میشود. این چای سنتی که انواع بسیار مختلفی دارد برای سلامتی بدن نیز بسیار مفید است.
طرز تهیهی چای ماسالای خانگی
طرز تهیهی چای ماسالا بسیار ساده است. تنها با داشتن چند ادویهی خاص میتوانید طبق دستور زیر یک چای خانگی درست کنید.
دستورالعمل زیر یکی از دستورهای پیشنهادی برای تهیهی این نوشیدنی است. این چای در مدتزمان کوتاهی درست میشود و میتوانید با تهیه و نگهداری آن در یخچال، در مواقع لزوم بهراحتی آن را سرو کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه چای ماسالا:
برای تهیهی ۴۷۴ میلیگرم چای ماسالا مواد زیر موردنیاز است:
- ۲۰ عدد دانهی فلفل قرمز، سیاه و سفید؛
- پنج دانه میخک؛
- ۵ دانه هل سبز؛
- یک عدد چوب دارچین؛
- یک عدد بادیان خَتایی یا انیسون ستارهای؛
- ۲.۵ (۵۹۳ میلیگرم) فنجان آب؛
- ۲ قاشق غذاخوری چای سیاه؛
- ۱۰ سانتیمتر زنجبیل تازهی تکهتکه شده.
طرز تهیه چای ماسالا:
- پودر فلفل قرمز، میخک، هل، دارچین و بادیان خَتایی را بهمدت دو دقیقه روی حرارت قرار دهید. سپس از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود.
- با استفاده از آسیاب یا دستگاه قهوه ادویهها را بهصورت کاملا پودرشده دربیاورید.
- در یک ظرف بزرگ آب، همهی مواد را با هم مخلوط کنید و حدود ۲۰ دقیقه حرارت بدهید. نگذارید مواد به نقطهی جوش برسد، زیرا این کار باعث تلخی بیشتر چای میشود.
- چای سیاه را به مخلوط اضافه کنید و مواد را از روی حرارت بردارید. ده دقیقه صبر کنید تا مواد کاملا در آب حل شوند و سپس سرو کنید.
- اگر ترجیح میدهید چای را شیرین میل کنید، میتوانید دوباره آن را روی حرارت قرار دهید، شکر، عسل یا هر چیز دیگری که دوست دارید به آن اضافه کنید و بهمدت ۵ الی ۱۰ دقیقه آن را هم بزنید. سپس مجدد از روی حرارت بردارید و پس از خنک شدن در یخچال بگذارید.
- چای آمادهشده را در یک بطری تمیز بریزید و در یخچال بگذارید. این چای را میتوانید تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید.
هر زمان هوس یک فنجان چای کردید فقط کافی است کمی آب داغ بههمراه شیر گاو و یا شیر گیاهی به آن اضافه کنید. اگر دوست دارید یک چای لاته بخورید نیز میتوانید یک واحد از مواد آمادهشده را با دو واحد شیر مخلوط کنید.
خلاصه: طرز تهیهی چای ماسالا بسیار ساده است و بهراحتی با عمل به دستورات ذکرشده در بالا میتوانید یک نوشیدنی خوشمزه درست کنید.
خواص چای ماسالا
فواید چای ماسالا برای سلامت قلب
شواهدی وجود دارد که نشان میدهد مصرف این چای برای سلامت قلب مفید است. مطالعات انجامشده بر حیوانات نشان میدهد دارچین که یکی از ادویههای اصلی در تهیه این نوع چای است، میتواند تأثیر مثبتی بر کاهش فشارخون داشته باشد.
برخی شواهد نشان میدهد دارچین تا بیش از ۳۰ درصد موجب کاهش سطح کلسترول خون، کلسترول LDL و تریگلیسیرید میشود.
در برخی از مطالعات، حدود یک تا شش گرم دارچین در روز استفاده شده که این میزان کمی بیشتر از مقدار دارچین مصرفشده در تهیهی چای سنتی هند است.
اگرچه، پژوهشهای اخیر ثابت میکند که حتی مصرف ۱۲۰ میلیگرم دارچین در روز نیز برای سلامت قلب کافی است.
همچنین برخی از مطالعات انجامشده ثابت میکند چای سیاهی که در این نوشیدنی استفاده میشود، تأثیر مثبتی بر کاهش سطح کلسترول خون دارد.
در اکثر پژوهشها گفته میشود که نوشیدن بیش از چهار فنجان چای سیاه یا بیشتر در روز تأثیر اندکی بر کاهش فشار خون دارد. علاوهبراین، نوشیدن سه فنجان چای سیاه یا بیشتر نیز تا ۱۱ درصد خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. اگرچه، نتایج همهی تحقیقات یکسان نیستند و هیچکدام بهطور مستقیم تأثیر چای سیاه بر سلامت قلب را بررسی نکردهاند.
خلاصه: چای ماسالا از ترکیب دارچین و چای سیاه درست میشود و هر دوی آنها برای سلامت قلب و کاهش کلسترول خون مفید هستند. اگرچه، تحقیقات انجامشده بهطور مستقیم دربارهی این مسئله تحقیق نکردهاند.
تأثیر چای ماسالا بر کاهش قندخون
چای ماسالا میتواند به کنترل قندخون کمک بکند.
ترکیب زنجبیل و دارچین در تهیه این چای تأثیر مثبتی بر کنترل و کاهش قندخون دارد.
برای مثال، مطالعات انجامشده نشان میدهد که دارچین میتواند حدود ۱۰ تا ۲۹ درصد موجب کاهش مقاومتبهانسولین و همچنین کاهش سطح قندخون در بدن شود.
کاهش مقاومتبهانسولین موجب میشود بدن شما از انسولین برای حمل شکر در خون و انتقال آن به سلولها استفاده کند و همین مسئله موجب کاهش قندخون میشود.
تحقیقات اخیر نشان میدهد که مصرف دو گرم زنجبیل در روز در افراد مبتلا به دیابت نوع دو موجب کاهش ۱۲ درصدی قندخون در این افراد میشود.
براساس مطالعات انجامشده، میزان مصرف مؤثر زنجبیل و دارچین در حدود یک تا شش گرم در روز است. این مقدار خیلی بیشتر از میزان مصرفشده در بستههای چای ماسالای خریداریشده از فروشگاه یا تهیهشده در کافههاست.
برای اینکه بتوانید بیشتر از فواید و مزایای چای ماسالا بهره ببرید، بهتر است این چای را خودتان در منزل تهیه کنید. وقتی خودتان تصمیم میگیرید این چای را درست کنید، میتوانید بسته به ذائقهی خود مقدار بیشتری دارچین و زنجبیل به آن اضافه کنید. همچنین باید توجه داشته باشید که برخلاف چای ماسالای تهیهشده در خانه، چایهای آماده شیرینتر هستند که همین باعث میشود تأثیرات مثبت این چای بر کاهش قند خون کمتر شود.
انجمن قلب آمریکا (AHA) میزان مصرف شکر در بانوان را کمتر از ۲۵ گرم در روز توصیه میکند که این میزان در مردان به حدود ۳۸ گرم در روز میرسد.
نوشیدن این چای با شیرینی کمتر تأثیر آن بر کاهش قندخون را بیشتر میکند.
خلاصه: دارچین و زنجبیل در چای ماسالا به افزایش حساسیت انسولین و کاهش سطح قند خون کمک زیادی میکند. مصرف این نوشیدنی بهصورت تلخ و یا با شیرینی کمتر و تهیهی آن در منزل بهجای خرید انواع آمادهی آن از فروشگاه میتواند تأثیر بیشتری بر سلامت بدن داشته باشد.
تأثیر مفید چای ماسالا بر تهوع و گوارش غذا
چای ماسالا حاوی زنجبیل است که ضدتهوعی بسیار قوی محسوب میشود.
زنجبیل موجب کاهش تهوع دوران بارداری نیز میشود. درواقع، بررسی مطالعات انجامشده بر روی ۱۲۷۸ زن باردار نشان میدهد که مصرف یک تا ۱۵ گرم زنجبیل در روز بهطور چشمگیری میزان تهوع را کاهش میدهد که این میزان معمولا در یک فنجان چای ماسالا موجود است. این نوشیدنی حاوی دارچین، میخک و هل نیز هست که خاصیت ضدباکتریایی دارند و مانع از بروز عفونتهای باکتریایی دستگاه گوارش میشوند.
فلفل سیاه یکی دیگر از ادویههایی است که خاصیت ضدباکتریایی دارد و معمولا در تهیهی این چای استفاده میشود.
از سوی دیگر، مطالعات انجامشده بر روی حیوانات نشاندهندهی تأثیر فلفل سیاه بر افزایش آنزیمهای دستگاه گوارش و تسریع فرایند هضم غذا است. البته همین پژوهشها نشان میدهد که میزان فلفل استفادهشده حدود پنج برابر بیشتر از میزانی است که یک انسان در روز مصرف میکند. بنابراین، هنوز نمیتوان بهطور قطعی در این مورد نظر داد و برای اثبات این ادعا نیاز به پژوهشهای بیشتری است.
خلاصه: چای ماسالا از زنجبیل، فلفل سیاه، دارچین و هل تهیه میشود که موجب کاهش تهوع، جلوگیری از عفونتهای باکتریایی دستگاه گوارش و بهبود روند هضم غذا میشود.
تأثیر چای ماسالا بر کاهش وزن
چای ماسالا از افزایش وزن جلوگیری میکند و تأثیر مثبتی بر کاهش چربی بدن نیز دارد. چای ماسالا معمولا با شیر گاو یا شیر سویا درست میشود که هر دو منبع غنی از پروتئین هستند.
پروتئین بهعنوان مادهای مغذی موجب کاهش احساس گرسنگی در فرد و بهبود حس سیری میشود.
بنابراین، چای ماسالا در مقایسه با انواع چایهای دیگر تأثیر بیشتری بر کاهش حس گرسنگی و جلوگیری از پرخوری کاذب در طول روز دارد. این نوشیدنی ممکن است حتی بهعنوان یک میانوعده نیز سرو شود.
تحقیقات نشان میدهد که چای سیاهی که برای تهیه این نوشیدنی استفاده میشود، میزان چربی بدن را و کالری دریافتی از غذاهای مصرفی را تا حد زیادی کاهش میدهد.
نتایج یک پژوهش بسیار معتبر نشان میدهد که نوشیدن سه فنجان چای سیاه در روز میتواند از افزایش وزن ناخواسته یا افزایش وزن در ناحیهی شکم جلوگیری کند. البته باید توجه داشت که این تغییرات بسیار ناچیز است و تنها در یک دورهی زمانی کوتاهمدت میتواند اثرگذار باشد.
مطالعات انجامشده بر روی حیوانات نشان میدهد که مصرف فلفل سیاه از تجمع چربی در بدن جلوگیری میکند، هرچند هنوز نمیتوان نتایج بهدستآمده را با قطعیت به انسان بسط داد.
اگر عادت به نوشیدن چای ماسالا دارید، بهتر است در مصرف شکر احتیاط کنید. برخی از انواع چای ماسالا حاوی مقدار زیادی شکر است که میتواند فواید و خواص این نوشیدنی فوقالعاده را تا حد زیادی کاهش دهد.
افزودن شکر به چای ماسالا باعث افزایش میزان کالری این نوشیدنی میشود. تهیهی چای ماسالا با ۳۶۰ گرم شیرخشک در حدود ۶۰ کالری انرژی دارد، ایندرحالی است که نوع خانگی این نوشیدنی حدود ۸۰ کالری انرژی دارد. از سوی دیگر چای ماسالا که از یک کافهی محلی تهیه میکنید ممکن است بیش از ۱۸۰ کالری انرژی داشته باشد. بههمینخاطر توصیه میشود این نوشیدنی را در خانه تهیه و از شکر کمتری برای سرو آن استفاده کنید.
خلاصه: ترکیبات استفادهشده در تهیهی چای ماسالا میتواند بر کاهش وزن و جلوگیری از افزایش وزن ناخواسته تأثیر مثبتی بگذارد. برای اینکه فواید این نوشیدنی بیشتر شود، بهتر است میزان شکر استفادهشده در آن را کنترل کنید.
مصرف چه میزان چای در روز توصیه میشود؟
هنوز کسی نمیتواند با قاطعیت بگوید که مصرف چه میزان چای در روز میتواند اثرات مثبت و مفیدی بر سلامت جسم داشته باشد.
اکثر مطالعات انجامشده بر خواص و فواید مواد و ادویههای استفادهشده در تهیهی چای ماسالا تأکید میکنند. بههمینخاطر نمیتوان بهطور دقیق گفت که چه میزان چای ماسالا در طول روز برای سلامت بدن لازم و ضروری است. علاوهبراین، توجه داشته باشید که چای ماسالا حاوی کافئین است که ممکن است در برخی افراد حساسیت ایجاد کند.
درصورتیکه در مصرف این نوشیدنی زیادهروی شود، کافئین موجود در آن ممکن است باعث ایجاد اضطراب، میگرن، افزایش فشارخون و بیخوابی شود. مصرف کافئین زیاد ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد یا باعث تولد کودکان کموزن و نارس شود.
بههمیندلیل توصیه میشود افراد در طول روز از مصرف بیش از ۴۰۰ میلیگرم کافئین اجتناب کنند که این میزان در دوران بارداری نباید بیش از ۲۰۰ میلیگرم باشد. البته در حالت معمول مصرف بیش از این مقدار بعید بهنظر میرسد.
هر فنجان چای ماسالا حدود ۲۵ میلیگرم کافئین دارد. این میزان تقریبا نصف میزان کافئین موجود در چای سیاه و یکچهارم یک فنجان قهوه معمولی است.
با توجه به اینکه زنجبیل موجود در چای ماسالا باعث کاهش فشارخون یا قندخون در افرادی میشود که از داروهای تنظیمکنندهی فشارخون استفاده میکنند، توصیه میشود در مصرف این چای احتیاط کنند. برخی افراد نیز نسبتبه لاکتوز موجود در شیر حساسیت دارند که معمولا ترجیح میدهند چای ماسالا را با آب یا شیرگیاهی مصرف کنند.
خلاصه: چای ماسالا یک چای سالم است. اگرچه وجود کافئین و زنجبیل ممکن است در برخی افراد ایجاد حساسیت کند که البته میزان مصرف دقیق آن نیز هنوز مشخص نیست.
نکته پایانی
چای ماسالا نوشیدنیای معطر است که برای سلامت قلب مفید است و موجب کاهش قندخون، هضم بهتر غذا و کاهش وزن میشود.
اگرچه، بسیاری از خواص و فواید ذکرشده برای این نوشیدنی بهلحاظ علمی نیز اثبات شده است، باید توجه داشت که تمام خواص این چای مربوط به ادویههای بهکاررفته در آن است.
حتما برای یک بار هم که شده این نوشیدنی خوشمزه و خوشعطر را امتحان کنید. توجه داشته باشید نوشیدن یک چای نسبتا تلخ فواید و خواص بیشتری در مقایسه با چای ماسالای شیرینشده دارد.
دیدگاه خود را بنویسید