گل رز اولین تجربهٔ ابن سینا در عصارهگیری
تولید و کار با عطر یک حرفه قدیمی و بهتر بگوییم باستانی است که نیاز به طبع لطیف هنری، مهارت و دانش خاصی دارد. مصری ها، یونانی ها و رومی ها همگی با روش های تولید عطر آشنا بودند اما در هر حال تقطیر سیستماتیک عطرها در قرون وسطی به وسیله دانشمندان ایرانی صورت گرفت. در تاریخچه عطر و ادکلن در ایران در اواخر هزاره چهارم پیش از میلاد در محوطه باستانی سیلک تُنگهای کوچک از جنس مرمر کشف شده که مخصوص نگهداری عطر بودند. ابن سینا پزشک و دانشمند بزرگ ایرانی مبتکر روش تقطیر بود، وی روش عصاره گیری از گل ها با استفاده از تقطیر را که امروزه به طور معمول در جهان مورد استفاده است را برای اولین بار مورد استفاده قرار داد. اولین تجربه عطرسازی ابن سینا استفاده از گل رز بوده است. روش های تقطیر در کشورهای شرقی به طور قابل توجهی صنعت عطرسازی و الخصوص علم شیمی در جهان غرب را تحت تأثیر قرار داده است.
بیماری را با عطر به خانه ببرید!
بسیاری از مواد تشکیل دهنده عطرو ادکلن های شیمیایی، در لیست زبالههای خطرناک سازمان حفاظت محیط زیست در کشورهای مختلف قراردارد.
از عمومی ترین ترکیبات این عطرها:
دی اتیل فنالات: افزایش ابتلا به سرطانهای پستان، پروستات و بیماریهای متابولیک همچون دیابت وچاقی
بنزالدئید: باعث پژمردگی و افسردگی سیستم مرکزی اعصاب مغز
بنزیل الکل: تحریک دستگاه تنفسی فوقانی و بروز علایمی چون تهوع، سرگیجه، سردرد و نارسایی تنفسی در دراز مدت
اتیل استات: کم خونی، آسیب کلیوی و آسیب کبدی
مواد فرار کننده بوی عطر: در پوست، خون و شیر مادر انباشته و تجمع آنان باعث تحریکات پوستی، سرطان، اختلالات هورمونی و ناباروری میشود.
به نظر شما آیا این همان عطری است که پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: یک نماز با عطر بهتر از هفتاد نماز بدون عطر است؟! (کافى،ج6،ص511،ح7)
خواص بوی خوش برای ارامش روان و زندگی بسیار است. خواص بوی خوش هم آدمی را شاد و آرام می کند، هم اعتماد به نفس را بالا می برد و هم دیگران دیدگاه بهتری نسبت به شما خواهند داشت. پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: هيچ بنده اى خوشبو نباشد، مگر آن كه عقلش افزون گردد. (دعائم الإسلام، ج 2، ص 165، ح 593).
شما میتوانید با توجه به مکان مورد نظر مثل مهمانی، محیط کار، بازار، سر نماز و … عطر خوش بویی را انتخاب کرده و استفاده کنید.
عطرهای طبیعی بر پایه روغن خوراکی بادام شیرین و رایحه عناصر طبیعی به دست آمده و بر خلاف عطرها و ادکلن های دیگر، بدون ضرر بوده و خواص درمانی بینظیری دارد.
عطر های خالص (بدون روغن و بدون الکل) دارای خاصیت درمانی و مناسب برای انواع مزاج ها میباشند.
مزاج و خواص عطرهای طبیعی
عطر ارکیده:
مزاج: گرم
خواص: ارامش بخش؛تقویت اعصاب
عطر بهار نارنج:
مزاج: گرم
خواص: ارامش بخش؛ تقویت اعصاب
عطر زعفران:
مزاج: گرم
خواص:ضد افسردگی، تقویت اعصاب،گرم کنندگی
عطر شبدر:
مزاج: گرم
خواص:ضد افردگی،افزایش سطح هوشیاری،افزایش انرژی ،تقویت قوای جنسی
عطر گل محمدی:
مزاج: گرم
خواص: ضد افسردگی،تنظیم هورمون ها
عطر سنجد:
مزاج: گرم
خواص:افزایش میل جنسی،تقویت اعصاب
عطر یاس سفید:
مزاج: معتدل
خواص: رفع استرس و اضطراب ،تقویت اعصاب
عطر ریوند:
مزاج: سرد
خواص:رفع خستگی وسستی،تقویت اعصاب،ارامش بخش
عطر اسطوخودس:
مزاج: گرم
خواص:تنظیم خواب،تقویت اعصاب
عطر شکوفه سیب:
مزاج: معتدل
خواص:تقویت قلب،تقویت اعصاب،تنظیم خواب
عطر پرتغال:
مزاج: گرم
خواص:تقویت اعصاب
عطر نرگس:
#مزاج:گرم
خواص:ضد افسردگی،گرم کننده مغز
عطر گل مریم:
مزاج: گرم
خواص:ارامش بخش،ضد افسردگی
با توجه به اینکه عطر طبیعت کاملا طبیعی است، ممکن است رایحه بعضی از عطرها گرم و تندباشد، افرادی که طبع سردی دارند بهتر است پارچه ای نخی را به آن آغشته کرده و بعد از ساعاتی رایحه آن را استشمام کنند. به مرور زمان با رایحه های طبیعی انس خواهید گرفت و از آنها لذت می برید.
عطر و خوشبویی در بیان روایات
روایات اسلامی برای عطریات، علاوه بر زیبایی ظاهری و تطهیر باطنی، خواص درمانی هم قائلند و بر استعمال آنها تاکید فراوان دارند.
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:«بوى خوش، قلب را محكم میكند و بر [توان] آميزش میافزايد.». (الكافي، ج 6، ص 510، ح 3، قرب الإسناد، ص 167، ح 610 ، مكارم الأخلاق، ج 1، ص 100، ح 189 ، بحار الأنوار، ج 76، ص 140، ح 1.)
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:«هركس پيش از نوشيدن چيزى، غذا بخورد و سَحَرى ميل كند و قدرى بوى خوش [بر خود] بمالد، بر روزه گرفتن، توان بيشترى يابد.»
(كنز العمّال، ج 8، ص 510، ح 23882).
امام صادق عليه السلام:«بوى خوش، عقل را استوار مىكند و بر توان جنسى مىافزايد.». (السرائر، ج 3، ص 141، دعائم الإسلام، ج 2، ص 166، ح 594، بحار الأنوار، ج 62، ص 275)
امام صادق عليه السلام:«هر كس در آغاز روز، بوى خوش استعمال كند، تا شب، عقلش او را همراهى مىكند.» (الكافي، ج 6، ص 510، ح 7.)
امام صادق عليه السلام:«هر كس در حالى كه روزه است، در آغاز روزه، خوشبو كنندهاى به كار ببرد، عقل خويش را از كف ندهد.» (كتاب من لا يحضره الفقيه، ج 2، ص 86، ح 1804 وص 114، ح ، ثواب الأعمال، ص 77، ح 1 ، الدعوات، ص 79، ح 196، بحار الأنوار، ج 96، ص 290، ح 9.)
امام رضا عليه السلام:«… گل نرگس ببوييد؛ زيرا از زكام، ايمنى مىبخشد. همچنين است سياهْ دانه.» (طبّ الإمام الرضا عليه السلام، ص 38، بحار الأنوار، ج 62، ص 324.)
در اسلام به عدم اسراف کردن توصیه زیادی شده است و تنها موردی که در آن اسراف نیست استعمال عطر است. در این رابطه امام صادق(ع) میفرمایند: «آنچه در خریدن عطر مصرف میکنی، عنوان اسراف ندارد.» (كافى، ج 6، ص 512؛ وسائل الشيعه، ج 2، ص 166)
دیدگاه خود را بنویسید