روغن آفتابگردان طبیعی و اصل چیست؟ روغن که هیچ گونه ماده افزودنی و طعم دهنده به آن اضافه نشده باشد و از دانه آفتابگردان تراریخته که برخی شرکت از آن استفاده میکنند، تولید نشده باشد. فقط و فقط از دانه آفتابگردان طبیعی تولید گردد. بو و طعم روغن آفتابگردان طبیعی کاملا مشخص است و به محض باز شدن در ظرف آن بوی مغز تخمه مشام شما را پرخواهد کرد. هر روغنی که در بازارها به فروش میرود روی آن ترکیباتی وجود دارد که مواد تشکیل دهنده را عنوان میکند اما برخی شرکت های تولیدی پایه و بیس آنها را مخفی کرده و فقط ترکیباتی مانند آفتابگردان و اسیدهای چرب، روغن هیدروژنه و افزودنی ها را عنوان میکنند و از ذکر ماده تشکیل دهنده روغن اجتناب می ورزند.مدتی پالم پایه روغن های آفتابگردان و کلزا بوده اما اکنون معلوم نیست که بیس اصلی آنها چیست. چرا میگوییم روغن آفتابگردان دارای پایه روغنی است؟ چونکه آفتابگردان و کلزا فقط ۱۰ تا ۳۰ درصد از مواد روغنها را تشکیل می دهند و مابقی اسانس و طعم دهنده، روغن های هیدروژنه، و پایه روغن هستند.
محصولات مرتبط
آیا روغن آفتابگردان طبیعی است؟
حتماً برای شما هم سوال پیش آمده که آیا روغن های بازار روغن آفتابگردان طبیعی است؟ روغن آفتابگردان چیست ؟ و چه روغن آفتابگردانی سالم است و به سلامتی ضرر نمی رساند؟ با ما همراه باشید تا روش تشخیص روغن آفتابگردان را بررسی کنیم.
۱-بررسی ترکیبات روغن
هر روغنی که در بازارها به فروش میرود روی آن ترکیباتی وجود دارد که مواد تشکیل دهنده را عنوان میکند اما برخی شرکت های تولیدی پایه و بیس آنها را مخفی کرده و فقط ترکیباتی مانند آفتابگردان و اسیدهای چرب، روغن هیدروژنه و افزودنی ها را عنوان میکنند و از ذکر ماده تشکیل دهنده روغن اجتناب می ورزند.
مدتی پالم پایه روغن های آفتابگردان و کلزا بوده اما اکنون معلوم نیست که بیس اصلی آنها چیست. چرا میگوییم روغن آفتابگردان دارای پایه روغنی است؟ چونکه آفتابگردان و کلزا فقط ۱۰ تا ۳۰ درصد از مواد روغنها را تشکیل می دهند و مابقی اسانس و طعم دهنده، روغن های هیدروژنه، و پایه روغن هستند.
تمامی این نوع روغن ها دارای مجوز از سازمان غذا نیز هستند اما این دلیلی برای اطمینان به کیفیت آنها نمیباشد.
روغن آفتابگردان طبیعی و اصل چیست؟ روغن که هیچ گونه ماده افزودنی و طعم دهنده به آن اضافه نشده باشد و از دانه آفتابگردان تراریخته که برخی شرکت از آن استفاده میکنند، تولید نشده باشد. فقط و فقط از دانه آفتابگردان طبیعی تولید گردد.
۲-طعم و بوی آفتابگردان
بو و طعم روغن آفتابگردان طبیعی کاملا مشخص است و به محض باز شدن در ظرف آن بوی مغز تخمه مشام شما را پرخواهد کرد.
اگر روغن آفتابگردان تراریخته باشد یا تصویه شده باشد هیچ بویی نداشته و استفاده از آن ها برای سلامتی مضر است.
البته بعضی از شرکت ها اسانس آفتابگردان را به روغن اضافه میکنند که از ترکیبات آن میتوان متوجه شد. نه اینکه نام اسانس و طعم دهنده را ذکر کنند، بلکه از روی ترکیباتی که متفاوت از روغن آفتابگردان است می توان پی به آن برد که بوی روغن، از اسانس آن است نه از مغز تخمه آفتابگردان. زیرا که با چندین مواد دیگر ترکیب شده و دیگر بویی ندارد.
۳-قیمت روغن آفتابگردان طبیعی
اگر که قیمت مغز تخمه آفتابگردان به نسبت به روغنی که میخریم مقایسه کنیم خواهیم فهمید که بسیاری از روغن هایی که به اسم روغن طبیعی به فروش میروند خالص نبوده یا تقلبی هستند.
قیمت هر کیلو مغز تخمه آفتابگردان چند هزار تومان است؟
شما قضاوت کنید آیا روغن آفتابگردانی که ۸ تا ۱۵ هزار تومان به فروش می رسد آیا طبیعی است؟
۴-تبلیغات زیاد و فراگیر یعنی هزینه زیاد و قیمت بیشتر
قاعده ای وجود دارد که هرچه تبلیغات بیشتر باشد هزینه ها هم بالاتر است پس محصول قیمت بالاتری داشته تا جبران هزینه تبلیغات را بکند. حال اگر محصولی گران نیست و حتی قیمت مناسبتری نسبت به محصولات مشابه دارند باید به کیفیت آن شک کرد. البته منظور ما از تبلیغات، ،هزینه های هنگفت و تبلیغات فراگیر است.
این شاخص همه جا قابل اجراست از جمله در روغن آفتابگردان. هر برندی که تبلیغات روغن آفتابگردان خود را میکند و قیمت بالایی ندارد که هیچ، ارزان تر هم هست حتماً یک جای کار آن میلنگد.
۵-عنوان کلمه لایت و بی بو نشان از فراوری و تصویه شدن آن دارد
عنوان لایت به معنی این است که روغن تصویه شده و رسوبات و املاح آن گرفته شده تا شفافیت زیادی بدست آورد. بدیهی است که این روغن ارزش غذایی خود را از دست داده و خواص آنچنانی ندارد.
عنوان بی بو هم به این معنی است که روغن طی فرایند شیمیایی با اضافه کردن مواد افزودنی خاص بوی آن از بین رفته و بوی طبیعی خود را نمیدهد. استفاده از این نوع روغن ها هم توصیه نمیشود و به علت ترکیب مواد شیمیایی با روغن ممکن است برای سلامتی مضر هم باشد.
۶-رس بستن و شکرک زدن روغن
اکثر روغن های طبیعی زیتون و کنجد اگر فرابکر باشند {یعنی در زمان روغن کشی دانه حرارت نبیند} در یخچال و دمای سرد اصطلاحا رس بسته و حالت ژله ای پیدا میکند. روغن آفتابگردان هم از این قاعده مستثنی نیست ، اگر که روغن آفتابگردان فرابکر در دمای سرد قرار داده شود رس میبندد و یا شکرک میزند.
دیدگاه خود را بنویسید