رب زرشک طبیعی در درمان سنگ کیسه صفرا و درمان سنگ کلیه و در درمان کم خونی و برای کاهش فشار خون و بهبود دردهای شکمی نیز و در درمان آفت دهان در درمان جوش صورت و بدن و و در پایین آورنده چربی خون و بهبود گوارش و کوچک کننده شکم هم مفید است. تقویت کننده سیستم ایمنی بدن هم می باشد وهمچنین حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین ث می باشد. خون را تصفیه و ضدعفونی میکند و در کاهش قند خون هم موثر میباشد به همین دلیل است در پیشگیری از دیابت مفید است. موارد مصرف رب زرشک: ۱-استفاده در انواع خورش های ترش مزه ۲-مزه دار کردن جوجه کباب ۳-تهیه آب زرشک ۴-استفاده روی بستنی. زیادهروی در مصرف زرشک عوارضاتی دارد.
محصولات مرتبط
رب زرشک طبیعی
زرشک یکی از بهترین میوه ها برای لاغری و کاهش وزن می باشد.
رب زرشک در درمان سنگ کیسه صفرا وسنگ کلیه ودر درمان کم خونی و برای کاهش فشار خون و بهبود دردهای شکمینیز و در درمان آفت دهان در درمان جوش صورت و بدنو ودرپایین آورنده چربی خون و بهبود گوارش و کوچک کننده شکم هم مفید است.
وتقویت کننده سیستم ایمنی بدن هم می باشد وهمچنین حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین ث می باشد.
خون را تصفیه و ضدعفونی میکند و دردر کاهش قند خون هم موثرمی باشدبه همین دلیل است در پیش گیری از دیابت مفید است.
بهترین دوست کبد و پوست وروشن کننده پوست صورت هم می باشد.
همچنین زرشک در مخلوط با مقداری آب سیب و کمی آب لیمو درجهت نارساییهای قلبی و تپش قلب هم مفید است .
خواص رب زرشک طبیعی
- تقویت کننده قلب
- برطرف کننده بیماریهای کبد
- درمان بواسیر خونی
- برطرف کننده خونریزی
- درمان سنگ کیسه صفرا
موارد مصرف رب زرشک طبیعی
- استفاده در انواع خورش های ترش مزه
- مزه دار کردن جوجه کباب
- تهیه آب زرشک
- استفاده روی بستنی
تهیه رب زرشک طبیعی
مواد لازم برای تهیه رب زرشک | |
زرشک | 3 کیلوگرم |
آب | 5 لیوان |
نمک | 2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه رب زرشکرطبیعی
- ابتدا زرشک را شسته تا کاملا تمیز شود.
- زرشکها را در پنج لیوان آب به مدت ۲۴ ساعت خیس کنید.
- بعد از ۲۴ ساعت زرشک همراه آب و نمک دریا را در مخلوط کن ریخته تا زمانی که خوب له شود.
- سپس آن را از صافی رد کنید.
- نیمی از آب زرشک رد شده از صافی را در ظرف مسی بریزید و روی حرارت قرار دهید.
- وقتی به جوش آمد مابقی آب زرشک را کم کم اضافه کنید.
- در جوش آخر اگر کف های روی ظرف جرم باشد باید حتما سوا شوند؛ در غیر این صورت نیازی نیست که آنها را بردارید.
- به مدت ۳ تا ۴ ساعت باید زمان بدهید تا آب زرشک در حرارت کم بجوشد تا غلیظ شود.
نکته : استفاده از دیگ مسی باعث می شود رب زرشک تیره نشود
کاربرد رب زرشک طبیعی در آشپزی
- میتوانید یک قاشق از آن را درون یک لیوان آب یخ بریزید و هر زمان که خواستید براحتی آب زرشک نوش جان کنید.
- یک قاشق چایخوری رب زرشک را روی بستنی بریزید و طعم دلپذیرش را بخاطر بسپارید.
- برای مرینیت کردن جوجه کباب از این رب استفاده کنید.
- درون آب مرغ برا تهیه زرشک پلو و مرغ نصف قاشق چایخوری بریزید و طعم متفاوت آن را احساس کنید.
- همچنین در تهیه خورشهای ترش مزه میتوانید از آن استفاده کنید.
خواص درمانی زرشک طبیعی
بعضی از پزشکان سنتی در ایران نیز زرشک را به عنوان رفع بوی بد خلط سینه میشناختند و در درمان بیماریهای لثه، درد دندان و بعضی بیماریهای چشمی (ضعف دید) از آن استفاده میکردند.
از زرشک برای درمان بیماریهای آرتریت، مشکلات صفراوی، اسهال، کاهش تب، التهاب طحال، آماس زبان، زرد زخم، کمردرد، از بین بردن کرمهای حلقوی، مشکلات قلبی، قاعدگی دردناک، مشکلات کبدی، بواسیر و تبخال نیز استفاده میشود.
روسها زرشک را برای التهاب خونریزی دهنده دیواره رحم، مشکلات کیسه صفرا، فشار خون بالا، افزایش ترشح صفرا و همچنین برای تنظیم ارگانهای زنانه مصرف میکنند.
برگهای گیاه زرشک سرشار از ویتامین C است و خاصیت داروی ملین را دارد، میوههای آن ادرارآور و خلطآور است و برای خوشبو شدن دهان نیز استفاده میشود. پوسته، ریشه و ساقه آن تقویتکننده، ضدعفونیکننده، صفراآور، مدر و ملین است.
کالری زرشک
ارزش غذایی و کالری زرشک خشک یا به اصطلاح زرشک پلویی به صورت زیر است:
هر 100 گرم زرشک دارای 316 کالری | 3.6 گرم پروتئین | 63.9 گرم کربوهیدرات | 3.5 گرم چربی | 24 میلی گرم ویتامین C میباشد.
دیدگاه خود را بنویسید