ارده مایعی است که از کنجد نرم پوست کنده بریان و نرم کوبیده تهیه شده و روغن آن جدا نشده باشد . از ارده بیشتر برای وعده غذایی صبحانه استفاده می کنند تا انرژی لازم را برای تمام روز دریافت نمایند. این ماده غذایی مقوی فاقد هر گونه افزودنی، اعم از شیمیایی و غیرشیمیایی است و صددرصد طبیعی می باشد.مصرف میزان متناسب و متعادلی از ارده در طول هفته و ماه سبب کاهش کلسترول بد خون و افزایش سطح چربی خوب خون یا همان HDL می شود.مصرف ارده در تقویت قوای جنسی بسیار موثر است مصرف ارده از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری میکندارده کنجد ایرانی خواص بسیار شگفت انگیزی در کاهش وزن دارد مصرف ارده درسردمزاجان سبب کاهش وزن و لاغری آنها خواهد شد زیرا خوردن یک تا دو قاشق ارده پیش از وعده غذایی اشتها را کم میکند و باعث میشود که فرد غذای کمتری بخورد و لاغر شود.کلمات کلیدی: ارده کنجد,ارده کنجد اصل, خرید آنلاین ارده کنجد,خرید روغن های خوراکی,فروش ارده کنجد
محصولات مرتبط
مفید برای سلامت قلب
ارده کنجد دارای مقدار بسیاری فیتواسترول است که تاثیر فوقالعادهای بر کاهش فشارخون بالا می گذارد و چون تریگلیسیرید بالا دارد، باعث سلامتی قلب میشود. این ماده ارزشمند میتواند بر کاهش فشارخون سیستولیک و دیاستولیک موثر باشد. همچنین خطر بروز بیماریهای قلبی و سکته قلبی را کاهش میدهد.
یک ضدالتهاب طبیعی
دانشمندان اثبات کردهاند که ارده کنجد دارای خاصیت ضدالتهابی است و برای پیشگیری از بیماریهایی مزمن مانند سرطان، دیابت و بیماریهای خودایمنی فواید بسیاری دارد.
سرطان
در ارده کنجد ترکیبی با نام سسامول وجود دارد که میتواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. در مطالعه به این نتیجه رسیدند که سسامول توانایی جلوگیری از رشد و گسترش سلولهای سرطانی در کبد را دارد. همچنین در مطالعاتی دیگر که روی حیوانات صورت گرفته است، مشخص شد که این ترکیب فوقالعاده قابلیت مبارزه با سلولهای سرطانی روده بزرگ و دهانه رحم را دارد.
کاهش وزن با ارده
میدانیم که ارده چربی زیادی دارد و ذهنمان به این سمت میرود که مصرف آن باعث افزایش وزن میشود. اما به دلیل مقادیر قابل توجه پروتئین و فیبر موجود در آن با کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری باعث تنظیم سوخت و ساز بدن میشود.
ارده منبعی از ویتامین و مواد معدنی
ارده کنجد مقادیر فراوانی ویتامین و مواد معدنی ضروری را درخود جای داده است که برای سلامتی بدن فواید بیشماری دارند. میزان بالا مس موجود در ارده میتواند خطر ابتلا به کمبود مس را از بین ببرد و حافظ سلامت استخوانها و عصبهای بدن باشد.
همچنین آهن موجود در ارده کنجد به افزایش گلبولهای قرمز خون کمک میکند و باعث پیشگیری و درمان کم خونی یا آنمی میشود. با مصرف ارده خطر ابتلا به استرس کاسته میشود و مغز عملکرد بهتری از خود نشان میدهد.
این موارد به دلیل وجود ویتامین B در آن است. مطالعات نشان داده که لیگنانهای موجود در ارده خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان را تا میزان چشمگیری کاهش میدهد.
منبع بیپایان آنتیاکسیدان
به دلیل وجود آنتیاکسیدانهای فراوان در ارده کنجد، این ماده میتواند مانع بروز بیماریهای قلبی عروقی، سرطان و دیابت نوع 2 شود.
دوران یائسگی بانوان
ارده مقدار قابل توجهی فیتواستروژن دارد که رفتاری مانند استروژن از خود نشان میدهند. این ماده با بهبود تعادل هورمونها در زنان یائسه موجب میشوند خطر ابتلا به پوکی استخوان و سرطان کاهش پیدا کند.
در برخی از مطالعات دیده شده که افزایش فیتواستروژنها به شدت علائم یائسگی مانند گرگرفتگی، تغییرات خلقی، کاهش میل جنسی و ضعف استخوانها را کاهش میدهند.
توانایی آنتیباکتریال
ارده به دلیل داشتن قابلیتهای موجود در کنجد، خواص آنتیاکسیدانی دارد. به همین دلیل میتواند خواص ضدباکتری داشته باشد. در حقیقت مردم تعدادی از کشورهای اروپای مرکزی و خاورمیانه، روغن ارده کنجد را به عنوان داروی خانگی برای درمان زخم پای دیابتی استفاده میکنند.
بهترین عملکرد برای کبد و کلیه
ارده کنجد با ترکیباتی که در خود دارد میتواند سموم بدن را دفع کند و کمک بزرگی به کلیه و کبد برساند. یک مطالعه روی 46 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد، افرادی که به مدت 90 روز روغن ارده کنجد مصرف کردهاند عملکرد کلیه و کبد در آنها بهتر بوده است.
همچنین یک مطالعه روی جوندگان اثبات کرد که مصرف دانههای کنجد عملکرد کبد را بهتر میکند. این باعث افزایش چربیسوزی و کاهش تولید چربی در کبد شده و از این طریق احتمال ابتلا به بیماری کبد چرب را کاهش میدهد.
پوستی جوان با مصرف ارده کنجد
ویتامین و مواد معدنی با افزایش تولید کلاژن و بهبود الاستیسیته پوست میشوند. این اتفاق باعث رفع چین و چروک و جوانسازی پوست صورت خواهد شد. از سوی دیگر ارده کنجد منبعی غنی از ویتامین و مواد معدنی است. در نتیجه مصرف آن بهترین نتیجه را برای شما فراهم میکند.
تاثیر ارده کنجد بر نوزادان و کودکان
از طرفی اگر در دوران بارداری و شیردهی هستید، با مشورت متخصص کنجد و ارده را در رژیم غذاییتان بگنجانید. چون تحقیقات نشان داده کنجد به رشد سلولهای عصبی مرکزی در نوزادان کمک میکند و روی قدرت بینایی آنها تاثیر مثبت دارد.
اما یک گروه از افراد هرگز نباید از خوردن کنجد غافل شوند. افرادی که دچار کمخونی ناشی از فقر آهن هستند، کنجد را که منبع غنی آهن استفاده کنند تا در درمان کم خونی آنها نقش موثری بازی کند.
اگر هم کودک یا نوجوان محصلی در خانه دارید، روی میز تحریرش یک ظرف کنجد بو داده بگذارید تا موقع درس خواندن هروقت دچار احساس خستگی شد، مقداری کنجد میل کند.
مصرف کنجد از نظر دکتر روازاده
به تجویز حکیم دکتر روازاده خوردن کنجد خستگی فکری ناشی از مطالعه را برطرف میکند. این دستور برای دانشجویان و دانشآموزانی که در شب بیداریهای امتحان، دچار خستگی و خوابآلودگی میشوند بسیار کاربردی است.
خواص ارده کنجد
ارده کنجد که از دانههای تفت داده شده و کوبیده کنجد به دست میآید، تمام خواص دانه کنجد را دارد و در مواردی خواص آن نسبت به خود کنجد قویتر است.
ارده که نام دیگرش طحینه است به تنهایی به عنوان چاشنی در بعضی غذاها به کار میرود. ولی اغلب به صورت مخلوط با شیره انگور یا عسل مصرف میشود یا به عنوان بخش اصلی حلوا ارده، بابا غنوج و حمص مورد استفاده قرار میگیرد.
ارده را با چی بخوریم؟
ارده حتی به تنهایی یک ماده غذایی کامل است که میتوانید در هر وعده غذایی به خصوص صبحانه از خوردنش لذت ببرید و همزمان بدن خود را با خوردن یک ماده مفید غذایی خوشحال کنید. ایرانیها از قدیم ارده را با مواد شیرینی مثل عسل، شیره انگور، خرما یا نبات و حتی مربا ترکیب و با نان سنگک مصرف میکردند.
البته ارده نسبتا غذایی پرکالری محسوب میشود و شما را تا چندین ساعت سیر نگه میدارد. هر ۱۰۰ گرم ارده ۵۹۵ کیلوکالری انرژی دارد که در ترکیب با شیره یا عسل بیشتر هم میشود. با این حال از کالری ارده نترسید، اگر به اندازه و متناسب با میزان تحرک روزانهتان مصرف کنید، باعث چاقی و اضافه وزن نمیشود.
خواص ارده و عسل در طب سنتی
با ورود به فصل زمستان افرادی که مزاج بلغم یعنی طبع سرد و تر دارند، بیشتر از بقیه احساس سرما میکنند. این افراد باید در فصول سرد سال از مواد غذایی گرم مثل ارده، عسل و شیره استفاده کنند تا ناراحتیهای ناشی از سرد مزاجی در بدنشان کمتر بروز پیدا کند. بقیه طبایع هم میتوانند با رعایت تعادل از منافع این خوراکی پرفایده بهرهمند شوند.
ارده کنجد اگر با عسل مصرف شود، باعث تقویت نیروی جنسی و عملکرد جنسی بهتر میشود. باعث نرم شدن دملها و زخمهای چرکی، تسکین استخوان درد و دردهای عضلانی و مفاصل است.
ارده و عسل برای درمان اختلالات کبد و کلیه و تقویت سیستم ایمنی بدن دارویی شگفتانگیز است و برای بالا بردن قدرت یادگیری و تقویت حافظه کودکان کاربرد دارد.
ارده همچنین ملین طبع است و ممکن است باعت بهبود عملکرد رودههای شما شود. از طرف دیگر آنتیاکسیدان فراوانی که در دانههای کنجد وجود دارد، ارده را به یک خوراکی ضد سرطان تبدیل کرده است.
مزاج ارده گرم و تر است و مصلح آن عسل یا سرکه است. یادتان باشد که موقع مصرف این خوراکی خوشمزه، مثل هر غذای خوشطعم دیگری جانب تعادل را رعایت کنید تا بتوانید از خصوصیات مثبت آن، بیشترین بهره را ببرید.
به یاد داشته باشید مصرف این خوشمزه ی دوست داشتنی بیشتر در فصول سرد سال توصیه میشود.
دیدگاه خود را بنویسید